П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Свята гора Афон: паломники кладуть в ніс антисептик, щоб підробити експрес-тест на COVID-19

    Настоятель монастиря Есфігмену Варфоломій висловив обуренням методами в’їзду деяких паломників, особливо з Румунії, з підробленими сертифікатами. Зокрема, ігумен скаржиться, що деякі люди перед експрес-тестом на COVID-19 кладуть в ніс антисептик, щоб пройти тест на коронавірус і потрапити на Афон, повідомляє orthodoxtimes.com

    Виступаючи на радіо в Салоніках, настоятель монастиря Есфігмен ігумен Варфоломій наголосив: «У нас є проблеми з шахрайськими сертифікатами, і людьми які з ними хочуть потрапити на Афон, і їм байдуже, чи позитивні в них тести, чи вони перенесуть вірус. У багатьох, переважно з Румунії, було виявлено шахрайські сертифікати або вони мазали антисептиком в носі, щоб отримати негативний результат після швидкого тесту, який є обов’язковою умовою перед в’їздом на Афон».

    Обов’язковою умовою для в’їзду на Афон є швидкий тест

    Настоятель також наголосив, що кожен зобов’язаний пройти експрес-тест для в’їзду на Афон.

    «В Урануполісі політична адміністрація організувала пункт, куди кожен, хто хоче потрапити на Гору Афон, перед отриманням дозволу на проживання проходить швидкий тест. Результат виходить через 10-15 хвилин і, якщо він негативний, вони можуть їхати на Афон. Якщо він позитивний, повідомляють Національну організацію громадського здоров’я і вони їдуть (додому, – ред.)», – зазначив він.

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій переніс свій візит на Афон через пандемію. Також настоятель монастиря Есфігмен просив правоохоронців втрутитись через складну ситуацію з коронавірусом.

    Найсвіжіше

    Популярне