Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Через відмову від вакцинації на Афоні настоятель монастиря Есфігмен просить правоохоронців втрутитись

    Правоохоронні органи мають втрутитися в ситуацію на Святій Горі Афон, а прокурор повинен провести розслідування стосовно ченців, які відмовляються від вакцинації та впливають на людей з усієї країни, щоб вони не щепились від коронавірусу.

    Про це заявив настоятель монастиря Есфігмен архімандрит Варфоломій, передає orthodoxtimes.com.

    «Чому ми, ченці, над законом? Чи можемо ми рухатися безконтрольно і робити все, що хочемо?», — дивуєтьсяся архімандрит Варфоломій, кажучи, що «коли смерть поширюється навколо нас не лише на Афоні, а й у всьому світі, не можна ігнорувати те, що відбувається». За офіційними даними, за останні 10 днів на Афоні загинули двоє ченців, ще п’ятеро перебувають у лікарнях у Салоніках, при цьому лише 40% ченців монашої держави отримали щеплення.

    «Це не політичне питання, хоч це намагаються деякі люди політизувати, це суто медичне питання, яке стосується всіх людей; це стосується не лише частини населення. Усі люди вмирають від пандемії», – сказав він.

    Ігумен Варфоломій підкреслив, що це суто медичне питання вакцинації зараз перетворили на духовне, але цього не потрібно було робити.

    Він визнав, що в церкві та на Афоні «на жаль, не багато, але кілька фанатиків», які «закривають очі, вуха і ніс», щоб не бачити і не чути нічого, крім власної точки зору,  яку хочуть нав’язати силою».

    «Вони ведуть світ у напрямку фанатизму та нетерпимості. Характерні риси фанатика – ненависть і помста. Вони не терплять інших думок ніж свої, а якщо чують іншу думку, реагують агресивно…», – підсумував настоятель монастиря Есфігмен .

    Найсвіжіше

    Популярне