Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Все через Леніна: Зюганов звинуватив РПЦ у розколі російського суспільства

    Лідер КПРФ Геннадій Зюганов знайшов у словах постійного члена Синоду РПЦ митрополита Іларіона (Алфєєва) про поховання Леніна, сказані 13 листопада в телеефірі, ознаки розколу суспільства.

    За словами Зюганова, “священнослужителі мають поважати історію та волю людей”, передає Портал-Credo.

    Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату заявив, що тіло Володимира Леніна рано чи пізно буде винесено з Мавзолею і поховано. Він зазначив, що зараз Ленін має багато шанувальників, які не дають цього зробити.

    «Подивився б пан Іларіон, яким чином ставляться громадяни до великої радянської доби. Дві третини з них вважають її найбільш успішною та благополучною. Священнослужителі зобов’язані поважати волю предків, якщо вони справді думають про згуртованість та духовний розвиток країни. Ось за що має душа боліти та пам’ятати, а не займатися тим, що далі поглиблює розкол усередині країни», — заявив Зюганов.

    Зюганов також зазначив, що рішення про нинішню форму поховання Леніна на Червоній площі підтримали жителі Росії. «Митрополит Іларіон має поважати це рішення», – наголосив депутат.

    Найсвіжіше

    Популярне