Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх РПЦ подякував главі ФСБ Росії: «Ви очолюєте одне з найважливіших відомств»

    Ще один факт тісної співпраці ФСБ РФ і РПЦ продмонстрував очільник Російської Православної Церкви патріарх Московський Кіріл (Гундяєв). Він висловив вдячність главі ФСБ РФ генералу російської армії Алєксандру Бортникову.

    Привітання главі ФСБ з нагоди 70-річчя опубліковане на офіційному сайті Моспатріархату.

    «Присвятивши своє життя служінню Батьківщині, Ви старанно працювали на різних відповідальних посадах, чим здобули повагу колег та довіру вищого керівництва Росії. Нині Ви очолюєте одне з найважливіших державних відомств, покликаних забезпечувати безпеку та суверенітет нашої країни, протистояти тероризму та екстремізму, створювати належні умови для мирного та спокійного життя співгромадян», – йдеться у привітанні.

    Крім цього, Кіріл відзначив «багаторічний професійний та управлінський досвід» глави ФСБ і його «чудові особисті та ділові якості».

    «Результати Вашої напруженої, але не завжди помітної роботи дуже важливі і затребувані суспільством», – йдеться в привітання Моспатріарха главі ФСБ.

    Варто зазначити, що в Україні безперешкодно продовжує свою діяльність Російська Православна Церква під керівництвом Онуфрія (Березовського). Той підзвітний Московському патріарху, який, як бачимо, в дуже тісних і теплих стосунках із ФСБ РФ. До того ж ні для кого не секрет, що Україна веде війну проти російських окупантів.

    Крім цього РПЦвУ навідріз відмовляється визнавати себе «частиною РПЦ», хоча саме так пише в її статуті. Тако ж в РПЦвУ замовчують, що рішення Помісних та Архієрейських Соборів РПЦ є обов’язковими для виконання філії РПЦ в Україні.

    ФСБ діє також на Єрусалимському напрямку і її агенти проводять регулярні зустрічі із Єрусалимським патріархом. Саме Єрусалимський патріарх агітує всіх православних на скликання Всеправославного собору в Аммані, для засудження дій патріарха Варфоломія і атаки на ПЦУ. Перед цим, патріарх Єрусалимський особисто зустрічався із президентом РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне