П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Католикос-патріарх Грузії Ілля II зустрівся з матір’ю Саакашвілі

    Мати колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі Гіулі Аласанія в суботу зустрілася з Католикосом-Патріархом Грузії Іллею II.

    Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

    “Я знаю, що Патріарху небайдужа доля мого сина. Зустріч була недовгою, в присутності кількох єрархів Церкви. Ми говорили про спільні теми, зокрема, що життя кожної людини в Грузії завжди дуже цінували, і в Грузії ніколи не було закону застосування страти”, – сказала Аласанія журналістам.

    Як повідомила журналістам одна з лідерів опозиційної партії “Єдиний національний рух” Ека Херхеулідзе, на зустрічі з патріархом мати екс-президента повідомила про важкі умови, у яких тримають у тюремній лікарні її сина.

    Кілька днів тому митрополит Ахалкалакський та Кумурдойський владика Ніколоз зустрівся із Саакашвілі у руставській в’язниці та провів обряд його причащання. У Патріархії Грузії заявили, що обряд, проведений митрополитом Ніколозом, не було погоджено з патріархом і патріархією.

    Громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали в Тбілісі, після чого помістили до в’язниці у місті Руставі, де він оголосив голодовку. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в’язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані).

    У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, щойно він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення сфальшованими.

    Найсвіжіше

    Популярне