Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Польща відзначає 103-ю річницю відновлення незалежності

    У Польщі проходять масові заходи з нагоди Дня Незалежності, який Республіка Польща відзначає сьогодні, 11 листопада. Цього року від дня відновлення незалежності держави виповнилось 103 роки.

    У відзначенні свята беруть участь перші особи держави, зокрема президент Анджей Дуда і прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, пише “Укрінформ”.

    Відомо, що глава держави очолив покладання квітів до пам’ятників видатним полякам, які 103 роки тому відновили незалежність Польщі, серед яких Юзеф Пілсудський, Вінсент Вітос, Ігнацій Падеревський, а також до могили останнього президента Польщі в екзилі Ришарда Качороського, який трагічно загинув у Смоленську у 2010 році.

    Від імені українського народу свої привітання польському лідеру адресував президент України Володимир Зеленський.

    “Найкращі побажання полякам і моєму колезі і другові Анджею Дуді з нагоди Дня Незалежності Польщі! Україна цінує високий рівень стратегічного партнерства з Польщею. Я впевнений, що наші народи пов’язує спільне європейське майбутнє”, – написав глава української держави у твіттер.

    Нагадаємо, 11 листопада Республіка Польща святкує День Незалежності (1918). Це свято було офіційно запроваджене у квітні 1937 року, але потім його скасували. Після закінчення Другої світової війни День незалежності Польщі офіційно не відзначався до 1989 року.

    Найсвіжіше

    Популярне