Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    За розбещення 53 хлопчиків єромонаха РПЦ засуджено до 18 років в’язниці

    Винесено вирок щодо колишнього настоятеля храму пророка Іллі єромонаха Спиридона (Абрамова), що «служив» у російському селі Амурзет Єврейського автономного округу і розбестив за даними прокуратури 53 неповнолітніх хлопчиків. Єромонаха було засуджено до 18 років позбавлення волі суворого режиму, його помічника-дзвонаря — до 12 років. Свої злочини вони скоювали протягом 12 років, передає РБК.

    «Суд засудив колишнього священика до 18 років позбавлення волі із відбуванням покарання у колонії суворого режиму із забороною займатися педагогічною діяльністю 8 років з обмеженням волі на 2 роки. Дзвонаря — до 12 років колонії суворого режиму із забороною 7 років займатися педагогічною діяльністю та обмеженням волі на 2 роки. Їх звинувачують у розбещенні 53 неповнолітніх хлопчиків. Священник має 51 епізод, а дзвонар — 5 злочинів, два з яких скоєно спільно з ним», — повідомили в прокуратурі.

    Підсудні частково визнали свою провину.

    Фото: ЖЖ / Злочинець Спиридон разом із очільником РПЦ Кірілом

    За неофіційними даними, від дій «священника» Московського патріархату постраждали діти не тільки з Росії, а з Китаю.

    Нагадаємо, у кінці 2020 року на Абрамова завели 16 кримінальних справ за розбещення неповнолітніх. 

    Єромонах Спиридон (Абрамов) народився у 1981 і був висвячений на священика в РПЦ у 2013-му. Прийняв чернецтво у 2016 році. Закінчив Хабаровську духовну семінарію і  Біробіджанський педінститут. Обіймав посаду керівника місіонерського відділу єпархії РПЦ і був благочинним та духовником козацької громади. Регулярно працював з дітьми, їздив з ними у відрядження

    Найсвіжіше

    Популярне