П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Словенії відкрили пам’ятник поету Тарасу Шевченку

    8 листопада, у Словенії напередодні Дня української писемності та мови, на території парку «La Ciotat Park» у місті Крань відкрито пам’ятник великому поету і художнику Тарасу Шевченку, повідомляє Посольство України в Республіці Словенія.

    В урочистій церемонії взяли участь мер міста Крань Матяж Раковець, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Словенія Михайло Бродович, Почесний Консул України в Республіці Словенія Sandi Brezovnik.

    «Дуже приємно, що серед видатних особистостей різних народів у цьому парку знайшов своє почесне місце великий українець Тарас Шевченко. Його присутність символічно підкреслює факт інтеграції України в єдину сім’ю європейських народів», – зазначив Бродович і вручив меру Краня подяку за його цінний внесок у розвиток двостороннього співробітництва та зміцнення культурних зв’язків між Україною та Словенією.

    Автор бюста – народний художник України Сейфаддин Алі-огли Гурбанов.

    «Щиро дякуємо всім, хто долучився до увічнення видатної постаті української культури на словенській землі, особливо – автору пам’ятника, скульптору Сейфаддину Гурбанову», – підсумували в українському посольстві.

    Найсвіжіше

    Популярне