Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Джо Байден побажав одужання патріарху Варфоломію та висловив свою підтримку

    Президент США Джо Байден зателефонував Вселенському патріарху Варфоломію в понеділок пізно ввечері, щоб дізнатися про стан його здоров’я та побажати йому скорого одужання, передає orthodoxtimes.com.

    Байден побажав одужання Вселенському патріарху після операції зі встановлення стента. У неділю вдень патріарх Варфоломій виїхав з Нью-Йорка до Константинополя, після того, як його виписали з лікарні у Нью-Йорку.

    Також Джо Байден згадав про свій нещодавній візит до Ватикану й аудієнцію із папою Франциском, де він із радістю дізнався про братні стосунки між двома релігійними лідерами.

    Зі свого боку патріарх Варфоломій подякував президенту США за зустріч у Білому домі та за інтерес, який він виявив до питань, які хвилюють Вселенський Патріархат.

    Президент США висловив свою підтримку Вселенському Патріархату, додавши, що він як і раніше готовий допомогти розв’язувати проблеми, з якими стикається Вселенський патріархат.

    Нагадаємо, під час свого візиту до США патріарх Варфоломій обговорив із Джо Байденом тиск на ПЦУ і Вселенський патріархат. Йшлось про конкретні дії Московського патріархату на кшталт неканонічного зібрання в Аммані, що суперечать Церковному вченню та підривають єдність Православ’я. Під час діалогу було виявлено, що з боку США існує певне незадоволення деструктивною роллю, яку відіграє Росія.

    Раніше патріарх Варфоломій в інтерв’ю говорив, що Вселенський патріархат  «християнізував та цивілізував» росіян. Також, він розкритикував деструктивну ізоляціоністську позицію РПЦ, у тому числі філії РПЦ в Україні (так званої УПЦ МП).

    Після повернення до Константинополя Вселенський патріарх Варфоломій відвідає Афіни.

    Найсвіжіше

    Популярне