П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В Празі відкрилась виставка, яка героїзує російських окупантів українського Донбасу

    Здавалося б неможливо, щоб у 2021 році в європейській столиці була відкрита фотовиставка російської пропагандистки, яка відома поширенням дезінформації, фейків та маніпуляціями. Причому не просто фотовиставка давно скомпрометованої особи, а яка ще й присвячена “героїчним захисникам” Донбасу від “українського фашизму”, простіше кажучи – окупантам.

    Таку позицію окреслив воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко, коментуючи відкриття в Празі на вулиця Політичних В’язнів (що додає цинізму вказаній ситуації) виставки журналістки Крістіни Мельникової.

    За словами Коваленка, фотовиставка демонструє широкому загалу фотороботи пропагандистки Мельникової, що вихваляють проросійських бойовиків і терористів, які захопили частину території Луганської і Донецької областей України.

    Фото з допису експерта Олександра Коваленка

    “Крістіна Мельникова, як і личить пропагандистці без моральних принципів та елементарних залишків совісті, називає їх “народом Донбасу”, борцями за “незалежність”, і звісно ж “повстанцями”, які протистоять “українському фашизму”, – зазначив експерт.

    Фото з допису експерта Олександра Коваленка

    Олександр Коваленко розповідає, що фотовиставка була організована під патронатом очільниці Комуністичної партії Чехії і Моравії, депутатки Європарламенту Катєріни Конечної, яка закликала знищити капіталізм.

    Висвітлення фотовиставки здійснює газета “Halo noviny”, яку пафосно називають “єдиною чеською газетою, що не належить іноземним компаніям і відстоює інтереси чеського суверенітету”.

    “От тільки “Halo noviny” напряму підпорядкована, як не дивно, Комуністичній партії Чехії, а її редакційною політикою займається заступник глави компартії Чехії і Моравії Роман Блашко. До речі, Комуністичну партію Чехії і Моравії, що не дивно, підозрюють у отриманні фінансової допомоги з Росії через філіали російського “Сбербанку” в Чехії”, – наголошує Коваленко.

    Що ж стосується мережі компартій в Європі та світі, то не є таємницею той факт, що всі вони перебувають під чільним кураторством російських спецслужб. Тож союз Мельникової, яка перебувала скрізь, від Донбасу до Нагірного Карабаху, у якості агента спецслужб РФ, компартією Чехії виглядає цілком логічним. А фотовиставка є спланованою інформаційною спецоперацією РФ.

    Коваленко підкреслив, що під час виставки Роман Блашко заявив, що Донбас – це передова європейської боротьби з неофашизмом та західною гегемонією, яка його підтримує.

    “В цілому, отакий токсичний коктейль з російської пропаганди та героїзації терористів і окупантів в серці Праги. І буде він проходити до кінця року. Я дивуюсь тому, що влада Чехії це допустила, але, на мій погляд, МЗС України має належним чином відреагувати на цю фотовиставку”, – зазначив наостанок Олександр Коваленко.

    Найсвіжіше

    Популярне