Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки Елпідофор: ангели присутні всюди і ми можемо провиявити їм гостинність

    До свята Собору Святих Архангелів Михаїла, Гавриїла та всіх чинів Небесних Сил була видана енцикліка архієпископом Елпідофором. У ній архієпископ Америки наголосив, що «присутність ангелів є повсюдно, і, як нам нагадує апостол Павло у своєму Посланні до євреїв, вони з’являються тоді, коли їх найменше очікують. І особливо вони з’являються, коли їх вітають. Ці «ангели невідомі» є посланцями для нас («ἄγγελος» можна перекласти як «посланець»), які приносять нам добру новину про Божу любов і Божий план щодо нашого життя».

    Послання архієпископа опубліковано на orthodoxtimes.com

    Згадуючи Архієпархіальну благодійну установу дому Святого Михаїла, архієпископ Елпідофор сказав: «Якщо ми думаємо про наш дорогоцінний Архієпархіальний заклад дому Святого Михаїла та тих, хто там проживає, ми розуміємо, що ці духовно мудрі старійшини є посланцями Божої любові до світу… Вони – ангели, з глибоким життєвим досвідом і великою кількістю мудрості, в якій ми всі можемо брати участь, якщо тільки покажемо їм трохи гостинності і приєднаємося до них у християнському спілкуванні».

    Архієпископ нагадав слова із Біблії: «Не забувайте любови до подорожуючих, бо деякі нею, навіть не відаючи, гостинно прийняли ангелів».(Євреїв 13:1-2)

    Раніше архієпископ Америки Елпідофор казав, що архієпископія молиться за повернення російських братів.

    Найсвіжіше

    Популярне