П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки Елпідофор: ми молимося за повернення російських братів

    Архієпископ Америки Елпідофор виступив із відкриттям на Асамблеї канонічних православних єпископів США 4 жовтня 2021 р.

    Про це повідомляє Orthodox Times.

    Він розпочав свою промову такими словами: «Ми зібралися сьогодні як Асамблея канонічних православних єпископів Америки – братів у Христі, покликаних служити Його Тілу, Церкві та всім її членам, від найбільших до найменших».

    «Ми представляємо різноманітне походження та часто різні точки зору. Але те, що пов’язує нас, є більшим, ніж будь -яка думка чи позиція, які можуть відрізняти нас. Тому що ми покликані – усі ми – служити. І служити всім Вірним», – підкреслив архієпископ Елпідофор.

    Архієпископ Америки згадав у своїй промові єрархів РПЦ.

    «Наші служіння можуть розходитися за стилем і навіть змістом (принаймні на перший погляд), але вони об’єднані в особливій любові Христа до Його Церкви. Іншої можливості для єпископа Церкви немає. Тому, незважаючи на те, що наші російські брати не приєднуються до нас сьогодні, ми не можемо виключити їх із наших молитов, своїх думок і, перш за все, нашої любові. Вони є повноправними членами цієї Асамблеї, і ми молимося за їх швидке повернення, тому що ми, як православні християни, є людьми діалогу».

    Архієпископ Америки підкреслив єдність православ’я, адже у всіх нас один Бог.

    «Як ми всі знаємо, православ’я – це не федерація церков, а сім’я – дуже велика світова сім’я. Як запитує пророк Малахія: Хіба у нас всіх не єдиний Батько? Хіба не один Бог створив нас? Ось найосновніша істина, яку ми ніколи не повинні забувати».

    Він також повідомив про майбутній візит Патріарха Порфірія до району Чикаго, який розпочнеться 12 жовтня, що стане його першим візитом до Америки як Сербського Патріарха.

    Крім цього, Архієпископ Америки подякував митрополиту Йосипу за те, «що він прийме Вселенського Патріарха у понеділок, 1 листопада».

    «Я сподіваюся, що візит Вселенського патріарха, перший за дванадцять років, стане надихаючим моментом для всіх православних у Сполучених Штатах», – зазначив він.

     

    Найсвіжіше

    Популярне