Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Авторам пам’ятника Алєксандру ІІ, який мали відкривати Малофєєв та “імператорський спадкоємець” Романов, загрожують мільйонні штрафи

    Організації, які виконували монтаж пам’ятника російському імператору Алєксандру ІІ у місті Челябінськ, мають півтора місяці, щоб виправити порушення у дозвільній документації. До 20 грудня 2021 року, автори проєкту монументу мають узгодити всю документацію на пам’ятник, інакше їм загрожує адміністративна відповідальність.

    Відомо, що ініціатором спорудження монументу виступила Російська православна церква, а спонсором – російський православний олігарх Константін Малофєєв. Урочисте відкриття пам’ятника було заплановане на 10 жовтня 2021 року. Очікувалось, що в урочистостях візьме участь товариш Малофєєва, так званий спадкоємець російського імператорського дому Георгій Романов.

    “Спадкоємець” Романових Георгій Романов (ліворуч) та православний олігарх Константін Малофєєв. Фото з відкритих джерел

    Однак, незадовго до призначеного дня, путінський режим раптово заборонив проведення відкриття пам’ятника, аргументуючи своє рішення нестачею дозвільної документації на встановлення монументу.

    Поряд з цим, існувала точка зору, що у Кремлі скасували захід, оскільки не могли примиритись з надмірною ініціативністю Георгія Романова, який після свого вінчання в Ісакіївському соборі з Ребеккою Беттаріні, почав виконувати окремі церемоніальні функції глави держави.

    І ось в листопаді 2021 року стало відомо, що Державний комітет охорони об’єктів культурної спадщини РФ зобов’язав авторів та виконавців проєкту документально засвідчити, які заходи було вжито для збереження храму Алєксандра Нєвского, біля якого зведено пам’ятник, а також надати висновок про те, чи не нашкодить монумент культовій споруді.

    Якщо до 20 грудня 2021 року припис чиновників не виконають, то буде прийматись рішення про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності, а порушникам загрожуватиме штраф у розмірі до мільйона російських рублів, пише “Пчела”.

    Оскільки спонсором встановлення пам’ятника російському Алєксандру ІІ виступив Константін Малофєєв, то серед організацій, які отримали припис Державного комітету охорони об’єктів культурної спадщини РФ, можуть бути наближені до нього бізнес-структури. Поряд з тим, назви конкретних компаній та імена осіб, які можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності, російські ЗМІ не повідомляють.

    Найсвіжіше

    Популярне