П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ РПЦ Тіхон надихає Путіна воювати, – експерт

    В Кремлі «духовністю» зараз вважається прагнення до безмежного панування й заохочення імперських амбіцій президента РФ Владіміра Путіна. І так там було завжди, адже Москва успадкувала державні традиції Золотої Орди, а не Русі.

    Про це політолог Андрій Піонтковський (Вашингтон, США) заявив в програмі “Студія захід з Антоном Борковським” на Еспресо.TV.

    «Мають рацію ті історики, які говорили, що ніякої перемоги над монголо-татарським ігом не було. Просто ставка хана переїхала з Сарая у Москву. І нові хани, царі Московії, взяли ту саму Ясу (головний установчий документ монголів – ред.) як свою Конституцію. Документ, що цілком підпорядковує особистість, просто розплющує її під пресом держави. І це в той час, коли Захід і та частина Київської Русі, яка два щасливі століття знаходилася на Заході, просувалися в бік реалізації Великої хартії вольності. А російським ханам постійно треба було захищати своє право влади. І от цей крик про бездуховність Заходу триває всі ці дев’ять століть», – сказав він.

    «Цікаво, що першим таким оратором був Філофей Псковський. А зараз знайшовся Тіхон Псковський, його нова реінкарнація, який о 3-й годині ночі веде бесіду в монашій келії російського вождя, окрилюючи його на геополітичні подвиги», – провів паралелі Піонтковський.

    На думку експерта, митрополит Тіхон зараз виконує ще й роль сучасного російського відповідника нацистського ідеолога, близького друга Адольфа Гітлера Рудольфа Гесса.

    «Тіхон, крім того, що він став Філофеєм Псковським, який наставляє російських державотворців, ще й виконує роль російського Гесса, разом з Володіним, який ще до Тіхона заявив, що “є Путін – буде Росія, нема Путіна – не буде Росії», – наголосив Андрій Піонтковський.

    Найсвіжіше

    Популярне