П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ Тіхон (Шевкунов) виконує роль російського Гесса – політолог

    Керманичі Московії вже девять століть поспіль волають про бездуховний Заході. І все лише задля того, щоби зберегти своє право владу.

    Про це в ефірі “Еспресо” розповів відомий російський опозиціонер, політолог і публіцист Андрій Піонтковський, повідомляє РІСУ.

    “Мають рацію ті історики, які говорили, що ніякої перемоги над монголо-татарським ігом не було. Просто ставка хана переїхала з Сарая у Москву. І нові хани, царі Московії, взяли ту саму Ясу як свою Конституцію. Документ, що цілком підпорядковує особистість, просто розплющує її під пресом держави. І це в той час, коли Захід і та частина Київської Русі, яка два щасливі століття знаходилася на Заході, просувалися в бік реалізації Великої хартії вольності. А російським ханам постійно треба було захищати своє право влади. І от цей крик про бездуховність Заходу триває всі ці дев’ять століть”, – сказав він.

    “Цікаво, що першим таким оратором був Філофей Псковський. А зараз знайшовся Тіхон Псковський, його нова реінкарнація, який о 3-й годині ночі веде бесіду в монашій келії російського вождя, окрилюючи його на геополітичні подвиги”, – додав політолог.

    На думку Піонтковського, митрополит Тіхон зараз виконує ще й роль такого собі російського Гесса.

    “Тихон, крім того, що він став Філофеєм Псковським, який наставляє російських державотворців, ще й виконує роль російського Гесса, разом з Володіним, який ще до Тіхона заявив, що “є Путін – буде Росія, нема Путіна – не буде Росії””, – наголосив Андрій Піонтковський.

    Нагадаємо, митрополит Тіхон (Шевкунов), якого вважають досить близькою до Путіна людиною та вельми ймовірним кандидатом на патріаршество в РПЦ, висловив жаль, що Путін не безсмертний.

    Найсвіжіше

    Популярне