П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Свобода віросповідання по-російськи: Ув’язнені мусульмани поскаржились на співробітників ФСВП РФ, які паплюжили Коран

    Мусульмани, які відбувають покарання у виправній колонії №2 в Курганській області, 25 жовтня 2021 року надписали скаргу на дії співробітників закладу позбавлення волі, які зухвало демонстрували зневагу до ісламу і паплюжили Коран.

    Як інформує “ІАЦ Сова”, ув’язнені заявляють, що працівники Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) відбирали у них релігійні предмети, а Коран кидали на підлогу і наступали на нього ногами.

    Потерпілі від такої поведінки засуджені мусульмани звернулись за допомогою до правозахисника Габдулли Ісакаєва. Той звернувся до слідчих органів, які, однак, відмовили у порушенні кримінальної справи.

    За словами посадових осіб Управління ФСВП РФ та слідчого управління Слідчого комітету РФ по Курганській області, інформація, викладена у заяві, не підтвердилась. Габдулла Ісакаєв має намір оскаржувати відмову у порушенні кримінального провадження.

    Нагадаємо, у Росії почастішали випадки зневажливого ставлення до релігійних організацій, за винятком РПЦ, з боку посадових осіб різних рівнів. Зокрема, офіцери Центрального воєнного округу (ЦВО) РФ повідомили засобам масової інформації, що в російській армії не планують зараховувати католицьких та протестантських священнослужителів до штату капеланів, оскільки в штабі ЦВО не вважають ці конфесії традиційними.

    Найсвіжіше

    Популярне