Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Міністр закордонних справ України обговорив з предстоятелем УГКЦ пріоритетні культурно-історичні проєкти нашої держави

    28 жовтня 2021 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з предстоятелем Української греко-католицької церкви Блаженнішим Святославом (Шевчуком).

    Про це інформує офіційний сайт українського зовнішньополітичного відомства.

    Відзначаючи внесок МЗС України у встановлення пам’ятника священномученику Омеляну Ковчу, урочиста церемонія відкриття якого відбулась 4 жовтня цього року у Любліні, архієпископ Святослав (Шевчук) вручив міністрові подячну грамоту.

    Своє чергою Дмитро Кулеба висловив вдячність за визнання ролі держави в увіковіченні пам’яті про отця Омеляна Ковча та високо відзначив тривалу довірливу співпрацю між МЗС і УГКЦ.

    Міністр запевнив, що збереження пам’яті про українців, які у часи Другої світової війни рятували євреїв від Голокосту, зокрема отця Омеляна Ковча та Митрополита Андрея Шептицького, є важливим напрямом зусиль МЗС України.

    Співрозмовники обговорили низку спільних проєктів у галузі збереження історичної пам’яті. Міністр висловив вдячність за готовність УГКЦ всіляко підтримувати відповідні ініціативи МЗС України.

    Окрім цього, Дмитро Кулеба та архієпископ Святослав (Шевчук) обговорили спільні заходи з вшанування пам’яті жертв Голодомору – геноциду українського народу 1932-1933 років та подальший розвиток національного Меморіалу жертв Голодомору, який входить до кола пріоритетних культурно-історичних проєктів нашої держави.

    Найсвіжіше

    Популярне