П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ знову прогнозують «гоніння» на МП в Україні. Тепер через візит Варфоломія у США

    У Московському патріархаті знову говорять про нові «гоніння» через візит патріарха Варфоломія у США. В Україні, на їх думку, відбудуться гоніння на Російську Православну Церкву. Раніше вони говорили про аналогічні «гоніння» у зв’язку із візитом Варфоломія в Україну.

    «…буде більше захоплень храмів та інших подібних дій по відношенню до віруючих канонічної Української церкви (РПЦвУ, – ред.)», — сказав російському ЗМІ РІА Новости секретар відділу зовнішніх церковних зв’язків з міжправославних відносин Московського патріархату протоєрей Ігор Якімчук.

    Теза про гоніння ніяким чином не підтверджується при детальному розгляді переходів громад із РПЦвУ до ПЦУ. Насправді виявляється, що більшість вірян проголосували за зміну церковного підпорядкування і з цим вільним волевиявленням категорично не можуть погодитись представники Моспатріархату.

    Таким чином з Росії фразами про «захоплення» допомагають своїй підконтрольній філії в Україні – РПЦвУ. Вони говорять про одне і те саме: «захоплення і гоніння». РПЦ і РПЦ в Україні, що логічно, є союзниками, при тому що в Україні восьмий рік триває російсько-українська війна. Останні не хочуть розривати своє підпорядкування Кремлю і всіляко заперечують це підпорядкування. Там навіть не бажають унормувати свою назву згідно статутних документів, де визнається вищість соборів РПЦ над так званою «УПЦ МП».

    РПЦвУ неодноразово просувала й інші тези, для того, щоб підіграти точці зору Кремля на українське церковне питання. Зокрема пропагандисти і представники РПЦвУ їздили під Москву, щоб скаржитись на дії патріарха Варфоломія.

    Найсвіжіше

    Популярне