Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Безвихідь? Пропагандисти РПЦвУ поїхали під Москву, щоб скаржитись на дії патріарха Варфоломія

    Пропагандисти Московського патріархату в Україні відчувають безвихідну ситуацію? Інакше як можна пояснити те, що вони поїхали до Росії під Москву, щоб скаржитись на «дії патріарха Варфоломія».

    Вказаний захід, який було анонсовано як «міжнародний», пройшов 20 жовтня під прапорами виключно РПЦ. Максимум хто виявив бажання «кинути камінь» у патріарха Варфоломія і приїхав підтримати РПЦ під Москву, це її ж клірики в інших країнах і серби, в яких за російські рублі будується храм.

    Зокрема очільник пресслужби так званої «УПЦ МП» (РПЦ в Україні) Віктор Анісімов виступив у Росії у дискусії «Дії Фанару на Україні: відображення в медіапросторі». Замовчуючи факти вбивств і окупації Росією Анісімов взявся захищати «Московський патріархат» в Україні, який він постійно називав «УПЦ».

    Крім того, до «осудження дій Фанару» приєднався і головний редактор журналу «Фома в Україні» (ЗМІ РПЦвУ) протодиякон РПЦвУ Олександр Карпенко. Він зазначив, що ЗМІ РПЦ в Україні нібито «єдині інформаційні ресурси, які розповідають про факти захоплень і незаконної перереєстрації храмів, порушеннях прав духовенства і віруючих». Хіба ж не анекдот?

    Тобто представник РПЦ в Україні, поїхав до своїх кураторів під Москву, жалітись що їх в Україні гонять і притісняють, «захоплюють храми», при цьому замовчуючи факти окупації ОРДЛО і Криму, створення терористичних організацій Росією і про інші злочини цієї “православної землі” у війні з Україною, яка триває вже понад 7 років. Дуже «по-християнськи», правда? Щоправда, іншого від представників РПЦвУ не приходиться чекати.

    Щобільше, глава прес-служби РПЦвУ (так звана «УПЦ МП») Віктор Анісімов назвав проведення Об’єднавчого собору в Україні «злочином без покарання». Вдумайтесь, в Росії, об’єднання українців назвали «злочином», чи не є це дзвіночок для відповідних висновків про ворожу діяльність ЗМІ РПЦ в Україні і самої РПЦвУ, яка їх фінансує?

    Сайти РПЦ подавали подію як «міжнародний захід», проте конкретно хто був із інших Помісних Церков не розголошувалось. Судячи із того, що про представника РПЦ із Молдовської митрополії згадали на ім’я, а про «представників інших церков» – ні, можна зробити висновок, що церковнослужителів з інших Помісних Церков не було зовсім, окрім як сербів (протоєрей Никола Пейович) і представників ручних Церков РПЦ, таких як РПЦвУ і Молдовська митрополія Моспатріархату. Можливо були ще якісь проплачені журналісти із наближених до Росії країн: Греція, Сербія й тому подібне, але не церковники.

    Завершуючи дискусію, представник РПЦ протоієрей Ігорь Якимчук запевнив що їхню «точку зору (тобто точку зору РПЦ, – ред.) поділяють і в інших православних країнах». Щоправда на заході із 15 інших Помісних Церков був лише представник Сербської Церкви.

    На завершення представник Моспатріархату додав, що РПЦ старається «доносити правду Божу до максимального числа людей».

    Найсвіжіше

    Популярне