Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Підпал московської церкви в Запоріжжі, яким керували з Росії: Виконавця відправили за ґрати

    Безпосереднього виконавця підпалу запорізького храму засудили до позбавлення волі.

    Як повідомляє пресслужба прокуратури області, у 2019 році зловмисник, отримавши завдання з Росії через представників терористичної організації “ДНР”, залучив двох інших жителів Запоріжжя, та організував підпал одного з храмів РПЦвУ в місті, передає Depo.Запоріжжя.

    Суд призначив зловмиснику сім років позбавлення волі.

    Нагадаємо, мова йде про події лютого 2019 року. Правоохоронці задокументувати процес підпалу церкви у Запоріжжі – від підготовки, під час якої зловмисники тренувалися до майбутнього злочину, до звіту замовникам, для чого процес підпалу фіксувався злочинцями.

    Організація та фінансування провокації щодо церкви здійснювалися з Росії через підконтрольне “МГБ ДНР”. Тоді в СБУ зазначали, що замовниками підпалу запорізької церкви 16 лютого, а також попередніх підпалів – 6 та 10 лютого – був один із лідерів запорізького “антимайдану”, ідейний сепаратист Артем Тимченко, який втік з Запоріжжя після того, як там захлинулася “русская вєсна”. Інший – ще один запоріжець, член терористичної “ДНР” Андрій Кузьменко на прізвисько “Сармат”. Нині обидва перебувають у загальнодержавному розшуку.

    Найсвіжіше

    Популярне