Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ зустрівся з головою Чернігівської ОДА

    Перебуваючи у Чернігівській єпархії Предстоятель помісної Української Православної Церкви зустрівся з головою Чернігівської обласної державної адміністрації В‘ячеславом Чаусом.

    Про це повідомляє пресслкжба ПЦУ

    Перед відвідуванням будівлі ОДА Митрополит Епіфаній разом з єпископатом поклали квіти і запалені лампади до місцевого меморіалу полеглим захисникам України, який знаходиться неподалік.

    У зустрічі з очільником області також взяли участь архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Вишгородський Агапіт, директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Людмила Замай та секретар Чернігівської єпархії протоієрей Роман Кіник.

    Під час спілкування сторони обговорили релігійну і міжконфесійну ситуації, заходи спрямовані на залучення міжнародної підтримки задля протидії російській агресії та деокупації Криму і частини Донбасу та сучасні виклики в інформаційному середовищі.

    Окрім того, мова йшла про епідеміологічну ситуацію у регіоні й державі вцілому та процес вакцинації населення.

    В контексті цього, Митрополит Епіфаній наголосив на важливості правильного духовного життя. Адже людство, незважаючи на численні досягнення, ніколи не зможе обійтися без допомоги Божої у подоланні багатьох викликів, зокрема і пандемії небезпечної коронавірусної хвороби.

    Найсвіжіше

    Популярне