Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського патріарха єпископ Михаїл привітав патріарха Варфоломія із 30-річчям патріаршества

    22 жовтня Вселенський патріарх Варфоломій І святкує 30-річчя від дня своєї інтронізації на патріарший престол. З цієї нагоди, на Фанарі у Стамбулі у храмі святого Георгія відбулось святкове богослужіння очолюване патріархом Варфоломієм. На ньому молилось духовенство Вселенського Патріархату, зокрема екзарх Вселенського патріарха в Києві єпископ Команський Михаїл (Аніщенко). Також екзарх молився за вечірнім богослужінням 21 жовтня.

    «Єпископ Команський Михаїл особисто привітав Вселенського патріарха Варфоломія із 30-річчям від дня обрання на патріарший престол», – йдеться на офіційній сторінці Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні» у Фейсбук.

    Фото: Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні»
    Фото: Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні»

    Нагадаємо, з благословення предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор (Писик) із делегацією від ПЦУ прибув на Фанар для відзначення 30-річчя ювілею інтронізації патріарха Варфоломія. Він зачитав вітання від митрополита Епіфанія та вірян ПЦУ. Також був присутній єрарх Румунської, Грузинської та Єрусалимської Православних Церков, що стало черговим кроком в сторону визнання автокефалії ПЦУ з боку цих релігійних організацій.

    Крім цього у ювілейних заходах і молитві взяли участь представники української влади, які передали Вселенському патріарху вітання від президента України Володимира Зеленського.

    Найсвіжіше

    Популярне