П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ Іларіон: Ми з патріархом Варфоломієм привіталися, але не розмовляли

    Митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв) розповів про свою участь у зустрічах, які відбулися кілька днів тому з ініціативи Папи Римського у Ватикані, коментуючи спілкування, яке він мав із Вселенським патріархом Варфоломієм.

    «Якогось змістовного спілкування між мною і Патріархом Варфоломієм не було, воно й не передбачалося. Але позаяк ми разом брали участь в двох організованих Папою Франциском заходах, присвячених темам зміни клімату та освіти, то сиділи через одне місце [один від одного]. В одному випадку між нами сидів архієпископ Кентерберійський, а в іншому – представник іншої релігійної традиції. Обидва рази, приходячи на засідання, ми віталися, цим, власне, і вичерпалася наше спілкування», – сказав митрополит РПЦ Іларіон у програмі «Церква і світ», передає офіційний сайт РПЦ.

    Раніше «Духовний Фронт України» повідомляв, що митрополит РПЦ взяв участь в спільних заходах, де був присутній патріарх Варфоломій.

    Нагадаємо, раніше Іларіон лякав, що у РПЦ чекали на відкликання визнання ПЦУ Александрійським патріархом, але будуть діяти. Також у РПЦ готуються до нової зустрічі Моспатріарха Кіріла з Папою Франциском. Митрополит Іларіон (Алфєєв) оголосив США геополітичним супротивником РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне