Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    На Полтавщині в Рашівці освятили новозбудований храм ПЦУ

    У неділю, 17 жовтня, архієпископ Полтавський і Кременчуцький ПЦУ Федір звершив чин освячення новозбудованого храму Успіння Пресвятої Богородиці у селі Рашівка Гадяцького району на Полтавщині. Будівництво тривало чотири роки.

    Про це повідомляє bazarmedia.info.

    Фото bazarmedia.info
    Фото bazarmedia.info

    Владиці співслужили благочинний Гадяцького району прот. Олег Пограничний, прот. Василь Касенич та настоятель прот. Богдан Лаврись.

    Після чину освячення та Божественної Літургії архієпископ Федір проголосив проповідь. Владика акцентував увагу вірян на обов’язку побудови храму у власних душах, на необхідності служіння Богові та ближнім.

    “Від цього залежатиме розвиток села і незалежної України, адже наше духовне і економічне відродження можливе лише за умови, що кожен почне таку розбудову із себе, зі зміни власного життя”, – наголосив архієрей.

    Фото bazarmedia.info

    На завершення владика Федір вручив відзнаки Православної Церкви України настоятелеві, благодійникам, парафіянам, які внесли свій посильний вклад у відродження святині.

    Фото bazarmedia.info

    Історія побудови храму сягає 1758 року, коли з Гадяча до містечка Рашівки Гадяцького полку було перенесено Хрестовоздвиженську церкву. Освятили їх на честь Успіння Пресвятої Богородиці. 1790 року її зруйнувала пожежа. Пізніше церкву відбудували, проте 1843 року вона знову згоріла. Нова мурована церква з прибудованою дзвіницею була споруджена 1851. За часів радянської влади церкву було знищено. Сталося це 1971 року.

    Відродилася релігійна громада 1994 року. Богослужіння здійснювали у пристосованому молитовному будинку. Через 50 років стараннями настоятеля, парафіян і жертводавців у селі постав новий храм.

    Найсвіжіше

    Популярне