Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Проросійський нардеп Кива влаштував антиукраїнський перформанс на роковини вбивства Бандери

    Черговим скандальним перформансом відзначився проросійський політик України, нардеп партії “Опозиційна платформа – за життя” Ілля Кива. 15 жовтня 2021 року, коли Україна вшановувала пам’ять українського політичного діяча, борця за незалежність та одного з головних ідеологів націоналістичного руху Степана Бандери, Кива записав відеоролик з автоматом та феєрверком.

    Оприлюднивши відео на власному Telegram-каналі, він “відсвяткував” 62-і роковини роки від дня вбивства Бандери агентом КДБ Богданом Сташинським.

    “Я, лідер антифашистського руху в Україні, онук героя Радянського Союзу Кива Ілля, не міг залишити непоміченою подію, яка поставила крапку: 62 роки тому – 15 жовтня 1959 року – в Мюнхені був ліквідований зрадник Батьківщини, пособник нацистів Степан “Сопля”, він же Бандера. і так повинно бути з кожним, хто сповідує фашизм і йому прислуговує. Смерть зрадникам і смерть фашизму!”, – заявив Кива з екрану російською мовою (цитату подаємо у перекладі).

    Після цього нардеп “ОПЗЖ” випустив автоматну чергу у повітря, а саме дійство завершилось феєрверком.

    Нагадаємо, 7 жовтня 2021 року Ілля Кива привітав президента Росії Владіміра Путіна з днем ​​народження і назвав його “великим правителем, який захищає мораль та віру”. Крім традиційних реверансів щодо “дружнього Україні народу”, Кива заявив, що Путін бореться за слов’янський світ та слов’янську єдність.

    Найсвіжіше

    Популярне