Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    На Вінниччині віряни ПЦУ змушені молитись поза храмом, через прихильників Російської Церкви

    14 жовтня, в день престольного свята свого храму, члени релігійної громади Покрови Пресвятої Богородиці с. Малі Крушлинці Вінницького району молилися за Божественною літургією у приміщенні поруч із храмом. Водночас менша частина громади, яка залишається, поки що, серед прихильників Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП), молилася у старовинному храмі, куди вірян ПЦУ не допускають.

    Попри це, престольне свято віряни канонічної Православної церкви України відзначили урочисто і з духовним натхненням, повідомляє пресслужба Вінницької єпархії ПЦУ.

    Божественну Літургію звершили настоятель місцевого храму єрей Павло Звіринський та священник з Іванова єрей Юрій Волощук у співслужінні з протодияконом Вінницько-Тульчинської єпархії Анатолієм Подоляком. Під час богослужіння були прочитані молитви за справедливий мир в Україні та за захисників і захисниць України.

    Після Літургії відбулась хресна хода навколо храму. Священники привітали вірян зі святами Покрови Пресвятої Богородиці, з Днем українського козацтва та Днем захисників і захисниць України.

    Фото: ПЦУ

    З благословення єрарха ПЦУ митрополита Вінницького і Барського Симеона (Шостацького) настоятель храму єрей Павло вручив благодійнику парафії Петру Герцуну медаль Православної церкви України «За жертовність і любов до України».

    Релігійна громада також отримала подяку за активну волонтерську діяльність і допомогу воїнам ООС від 9 окремого мотопіхотного батальйону 59-ї бригади. Вручив грамоту ветеран АТО, односелець Олександр Сєркез. Після закінчення богослужіння і вітань відбулася спільна святкова трапеза, організована парафіянами.

    Фото: ПЦУ

    Нагадаємо, у Вінниці архієпископ ПЦУ освятив каплицю для духовних потреб військового шпиталю. Також у селі Ходаки, що на Вінниччині ще одна парафія приєдналась до ПЦУ: завершився процес реєстрації. А у селі Новоживотів, що на Вінниччині, парафіяни ПЦУ виграли всі суди проти РПЦвУ і зрештою змогли потрапити до свого храму, який стояв зачинений із 2019 року.

    Найсвіжіше

    Популярне