Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вінниці архієпископ ПЦУ освятив каплицю для духовних потреб військового шпиталю

    Єрарх Православної церкви України архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл (Бондарчук) 13 жовтня прибув до Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, де у співслужінні духовенства звершив чин освячення новозбудованої каплиці на честь святителя Луки Кримського. Під час богослужіння були піднесені молитви і за наших воїнів, і за припинення пошесті згубної.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Єрарха зустріли та привітали начальник військового госпіталю Сергій Пашковський і капелан клінічного центру протоєрей Богдан Лащенко.

    Архієпископ привітав всіх з освяченням каплиці, яка стане місцем духовного спасіння для всіх, хто буде в ній підносити свої молитви. З благословення митрополита Київського і всієї України Епіфанія, архієпископ вручив грамоти з відзнакою благодійникам, які долучились до будівництва та нагородив працівника закладу полковника Олега Гончарука медаллю Архистратига Михаїла.

    Фото: ПЦУ

    Нагадаємо, на Вінниччині ще одна парафія приєдналась до ПЦУ, повністю завершивши процес реєстрації. Окрім цього, підконтрольна Російській Церкві ГО «Миряни» влаштували провокацію на Покрови, не пустивши громаду ПЦУ до свого храму.

    Найсвіжіше

    Популярне