Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелани ПЦУ благословили посвяту в курсанти Херсонської державної морської академії

    Військові капелани Православної церкви України благословили посвяту в курсанти нового поповнення Херсонської державної морської академії. Під час урочистого заходу, який відбувся 14 жовтня 2021 року, голова Синодального управління військового духовенства ПЦУ митрополит Іоан (Яременко) благословив майбутніх морських фахівців.

    Про це повідомляє Фейсбук сторінка Херсонської державної морської академії.

    Крім того, привітати юнаків із знаменною подією прийшли голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир, перший заступник голови ХОДА Андрій Шибаєв, народний депутат Верховної ради України ІХ скликання Павло Павліш, перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, секретар Херсонської міської ради Галина Лугова, голова Державної служби морського та річкового транспорту України Віталій Кіндратів, засновник крюінгової компанії «Альфа Навігейшн» Богдан Зеленський, представники закладів вищої освіти Херсонщини, мешканці міста й області.

    Пройшовши у супроводі духового оркестру центральними вулицями міста, майбутні моряки вишикувалися на березі Дніпра, щоб прийняти від своїх попередників естафету морських поколінь.

    За традицією пам’ять славетних мореплавців, що загинули у водній пучині та на полях битв за незалежність України, курсанти вшанували покладанням вінків на води Дніпра, до меморіального комплексу на Алеї героїв Незалежної України та до пам’ятника Тарасові Шевченку.

    У рік десятиліття закладу у статусі академії до лав курсантів, студентів, учнів ХДМА та її структурних підрозділів прийняли 837 юнаків і дівчат (на денну форму навчання).
    “Бажаємо, щоб їх навчання було успішним і цікавим, а професійний шлях щасливим”, – йдеться у повідомленні.

    Найсвіжіше

    Популярне