Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    «Віддали життя за кожного з нас»: предстоятель ПЦУ у Херсоні помолився за душі полеглих захисників Батьківщини

    Предстоятель помісної Української православної церкви митрополит Епіфаній 13 жовтня, напередодні церковного свята Покрови Пресвятої Богородиці й Дня захисників та захисниць України, на кладовищі «Геологів» у Херсоні звершив заупокійну літію за полеглими захисниками Батьківщини. Предстоятель ПЦУ зазначив, що українські захисники, віддали життя за кожного з нас.

    «Наші новітні герої віддали свої життя за кожного з нас, за те, що ми маємо мирне небо над головою, можливість вільно збиратися і робити все те, що ми робимо повсякденно заради блага інших. Наші брати і сестри виявили найвищу міру любові до кожного з нас, бо «Немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін. 15: 13). Тож наш обов’язок – молитися за них, шанувати і передавати славну пам’ять про них наступним поколінням», – сказав митрополит Епіфаній, передає пресслужба ПЦУ.

    Він пояснив, що наша молитва засвідчує, що полеглі герої не пішли у небуття.

    «І хоч фізично вони сьогодні не з нами, але вони живуть у вічності, у наших серцях, у нашій пам’яті. В наших храмах лунає і завжди лунатиме молитва за полеглих захисників, і ми віримо, що вони там, на Небесах, радіють, що ми й далі відстоюємо те, за що вони боролися, прагнучи бачити Україну кращою, єдиною, сильною, демократичною та європейською. Тож на нас лежить велика відповідальність – те, про що вони мріяли, втілити в життя», – сказав митрополит Епіфаній.

    Предстоятель висловив співчуття батькам, рідним та близьким, які втратили синів та доньок під час цієї неоголошеної російсько-української війни.

    «Висловлюю співчуття всім рідним і батькам, які виховали справжніх героїв, патріотів. І нам теж болять ці втрати, але через молитву ми знаходимо заспокоєння в Бозі. Ми віримо, що існує вічне життя, до якого всі, хто живе тут, на землі, з часом прийдуть. А всім тим воїнам, які зараз продовжують нас захищати та відстоювати територіальну цілісність України, нехай Господь та Його Пречиста Матір дають сил і наснагу – боротися до повної перемоги, а вона неодмінно буде на нашому боці. Слава Ісусу Христу і слава Україні!», – сказав Митрополит Епіфаній.

    За богослужінням також молилися митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир, єпископ Херсонський і Каховський Борис, єпископ Херсонський і Таврійський Никодим, військові священники та місцеве духовенство, батьки та рідні полеглих захисників Батьківщини.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній освятив новий собор на Херсонщині. Також митрополит Епіфаній поділився, що ПЦУ має у планах співслужіння з тими Церквами, що поки не визначились щодо ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне