П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Архієрейському соборі РПЦ будуть шукати обґрунтування для реанімації «мертвонародженого» Амману 2.0 – експерт

    Релігійний експерт Олександр Єфременко розповів про нові плани РПЦ, щодо перехоплення першості в православ’ї та протидії ПЦУ. За його словами, можна припустити, що в РПЦ уже готовий відповідний план дій по скликанню «Амману 2.0». Водночас новий Амман, не має права приймати будь-яких канонічних рішень і не отримає підтримки в православ’ї.

    «Не важко здогадатись, що для реалізації цих намірів необхідно реанімувати, або вірніше сказати «воскресити», мертвонароджений Амманський формат. Імовірно, що у листопаді цього року російські єрархи будуть шукати обґрунтування для «Амману 2.0», – пише Єфременко.

    Релігійний експерт зазначив, що РПЦ, щоб вкотре не зганьбитись, буде прагнути залучити якомога більше Помісних Церков, оскільки перший Амманський церковний саміт продемонстрував свою недієздатність і неспроможність ухвалювати будь-які важливі канонічні рішення.

    Єфременко відзначив, що Амман 2.0, і подібні до нього, взагалі не мають жодного права ухвалювати якісь канонічні рішення.

    «… як відомо, прерогатива організовувати, проводити, і головувати на міжправославних заходах належить саме Константинополю. Це добре знають в Помісних Церквах, а тому пропоновану московську ініціативу проігнорували більшість Предстоятелів Церков», – підкреслив релігійний експерт.

    Водночас, за його словами, сама Москва не планує відмовлятись від своїх планів та владних амбіцій і тому продовжує свій злочестивий намір, нівелюючи при цьому вікову традицію Православної Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне