П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Служитель РПЦвУ, який палко підтримує терористів на Донбасі, зізнався, що замість хрестин, частіше служить похорони

    Священник РПЦвУ Алєксандр Авдюгін, який служить в Ровеньках (зараз населений пункт  під контролем терористів «ЛНР»), пише, що в нинішніх реаліях йому доводиться тільки відспівувати своїх парафіян.

    Про це пише блогер Денис Казанський.

    «Авдюгін – полум’яний прихильник ЛДНР. У 2014 кликав своїх прихожан на “референдум” і закликав возз’єднуватися з Росією. А тепер він “констатує”, що Луганщина перетворилася в злиденний вимираючий смітник. Констатує з таким відстороненим виглядом, ніби сам до цього не причетний», – підкреслив Казанський.

    «І так у них завжди, – додає блогер. – Злочинці, що зруйнували Донбас, позбавили його майбутнього, тепер роблять круглі очі і обурено запитують “Айайай, а хто це зробив?”».

    Авдюгін активно продовжує проштовхувати проросійські інформаційні наративи через проросійські ЗМІ, зокрема 112 канал, Православие.ру.

    “Виправдання” терористів від Авдюгіна

    Що цікаво, Авдюгін засвітився на фото із головою Синодального відділу із взаємин РПЦ з суспільством та ЗМІ Владіміром Лєгойдою. Останній нещодавно відзначився ненавистю в бік українських націоналістів, які чинять «гоніння» на РПЦ в Україні та відстоюють проукраїнську позицію.

    Водночас У РПЦ не бачать нічого поганого в тому, що казакі та інші проросійські громадські організації на практиці дуже тісно співпрацюють з РПЦвУ. Казакі були однією із основ гібридної агресії РФ, на яких вони спирались на початку буремних подій 2014 року.

    Найсвіжіше

    Популярне