Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Костел Святого Миколая у Києві можуть передати римо-католикам вже навесні

    Костел Святого Миколая у Києві можуть передати у власність парафії після завершення відновлювальних робіт — орієнтовно, навесні 2022 року.

    Про це повідомляє Depo.Київ із посиланням Facebook парафії.

    “Досягнуто попередні домовленості про передачу храму після закінчення відновлювальних робіт, тобто, орієнтуємося на весну 2022 року. Контроль витрат бюджетних коштів здійснюватимуть меценати та громадськість. Ми уникаємо цих процесів з огляду, що відповідальність за проведення експертизи, здійснення ремонту й формування кошторису покладено на МКІП (у власності якого на даний час перебуває святиня)”, — йдеться в повідомленні.

    У Мінкульт направлено пропозиції щодо визначення крайньої дати передачі храму, визначення тендерних процедур та інших організаційно-підготовчих питань для передачі костелу. Представника Церкви залучили до складу спільної комісії з організації протиаварійних робіт.

    У парафії називають конструктивним діалог з владою.

    Нагадаємо, пізно увечері 3 вересня у Києві сталася пожежа у костелі Святого Миколая. Займання сталося між першим та другим поверхами будівлі під час репетиції. Пожежі присвоїли другий ранг. За кілька годин пожежу локалізували, станом на 23:00 відкритого вогню в костелі уже не було. Основною версією пожежі в київському костелі Святого Миколая наразі є загоряння електропроводів всередині дерев’яного корпусу органу.

    На реставрацію оздоблення костелу Святого Миколая у Києві держава виділить 148 млн грн.

    За інформацією ЗМІ, костел Святого Миколая у Києві передадуть римо-католицькій громаді. Відповідне розпорядження підписав прем’єр Денис Шмигаль. Згодом прем’єр повідомив, що серед заходів з реставрації будівлі в дорученні був пункт про ймовірне повернення будівлі римо-католицькій громаді.

    Найсвіжіше

    Популярне