П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Львові показали, як виглядатиме міський крематорій

    У Львові оголосили результати архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію будівлі крематорію. Його мають збудувати на території Голосківського цвинтаря, що у Львові. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

    крематорій

    Переможцями архітектурного конкурсу стала команда з Маріуполя.

    Проєкт будівлі крематоріюПроєкт будівлі крематорію

    “Зараз вони працюють в Берліні — Заботін Павло, Копейкіна Любов, Копейкін Віктор, Кобец Олена. Автори описують, що у своєму проєкті вони акцентують на останньому шляху людини, яким сенсом він наповнений та що відчувають близькі покійного у момент прощання”, — написав на сторінці у мережі Facebook мер Львова Андрій Садовий.

    Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев розповів, що будівництву крематорію передує підготовча робота:

    “Вносилися зміни до містобудівної документації, що вирішувала багато містобудівних аспектів, зокрема співіснування із кладовищем, питання доїздів, влаштування колумбаріїв, відводилась земельна ділянка тощо”.

    Проєкт будівлі крематоріюДо складу журі конкурсу увійшли: головний архітектор Антон Коломєйцев, директор ЛКП “Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг” Олег Гарасим’юк, архітектори Олександр Вендзелович, Петро Крупа, Микола Рибенчук, Марко Савицький, Юліан Чаплінський.

    Найсвіжіше

    Популярне