П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій: Релігія важлива для мирного співіснування народів і націй

    Важливість діалогу як засобу вирішення проблем відзначив Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій 1 жовтня 2021 року у своєму офіційному виступі на початку роботи міжнародної конференції World Policy Conference, що проходить в Абу-Дабі.

    Про цо повідомляє Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні.

    Звертаючись до широкої аудиторії конференції французькою, Його Всесвятість описав нинішній стан міжнародної стурбованості й закликав до солідарності, відкритості, відповідальності та спільних дій. Він також послався на велику кількість міжхристиянських та міжрелігійних зустрічей недавнього минулого і підкреслив важливість релігії для мирного співіснування народів і націй, різко засудивши явища релігійного фанатизму і нетерпимості.

    У другій половині дня Вселенський Патріарх у супроводі Високопреосвященнійшого митрополита Халкідонського Еммануїла і патріаршого диякона Варнаваса Грігоріадіса зустрілися з заступником прем’єр-міністра і міністром внутрішніх справ Об’єднаних Арабських Еміратів Його Високістю Саїфом бен Заїдом Аль Нагаяном, з яким у Його Всесвятості дуже теплі стосунки з давніх років.

    Нагадаємо, що Вселенський Патріарх Варфоломій прибув в Абу-Дабі 30 вересня, де його зустріли дуже тепло.

    The World Policy Conference (WPC) – це незалежна організація], мета якої – сприяти вдосконаленню всіх аспектів управління з метою просування світу, який є більш відкритим, процвітаючим, справедливішим та з повагою ставиться до різноманіття держав та народів. Її започаткував у 2008 році Тьєррі де Монбріаль, президент та засновник Французького інституту міжнародних відносин.

    Ця щорічна конференція складається дебатів, на яких збираються економічні та політичні лідери, дипломати, представники громадянського суспільства, експерти та журналісти з усього світу. Вона має на меті обмірковувати, обговорювати та пропонувати конструктивні рішення основних регіональних та міжнародних питань в атмосфері поваги та толерантності.

    Найсвіжіше

    Популярне