Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Українці Болгарії вшанували пам’ять жертв трагедії у Бабиному Яру

    29 вересня 2021 року у 80-ті роковини трагедії в Бабиному Яру Надзвичайний та Повноважний Посол України в Болгарії Віталій Москаленко, голова Спілки українських організацій в Болгарії “Мати Україна” Олена Коцева та активісти української громади в Софії провели урочисте покладання вінків до пам’ятника “Спасіння”, що у центральній частині столиці Болгарії.

    “Сьогодні ми віддаємо данину поваги усім, хто загинув під час масових розстрілів у Бабиному Яру. Наш обов’язок – зберігати пам’ять про жертв Другої світової війни, про трагедію Голокосту, Бабиного Яру та докладати зусиль, аби такі страшні події не повторилися знову”, – наводить слова Віталія Москаленка сайт Посольства України в Республіці Болгарія.

    Представники української громади у Пловдиві та Русе також вшанували пам’ять мільйонів безневинних жертв та поклали квіти до значущих для єврейської спільноти місць пам’яті – пам’ятника жертв Голокосту в Русе та пам’ятника вдячності у Пловдиві.

    болгарія - у болгарії вшанували 80-ті роковини трагедії в бабиному яру
    Фото: Посольство України в Республіці Болгарія
    болгарія - у болгарії вшанували 80-ті роковини трагедії в бабиному яру
    Фото: Посольство України в Республіці Болгарія
    “Вічна пам’ять усім жертвам Бабиного Яру! Вічна пам’ять усім жертвам Голокосту!”, – йдеться у повідомленні української дипустанови.

    Найсвіжіше

    Популярне