Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Суд викликав на допит митрополита РПЦ Кіріла (Наконечного) у справі екс-схиігумена Сєргія Романова

    Колишній очільник Єкатеринбурзької і Верхотурської митрополії Російської православної церкви митрополит Кіріл (Наконечний) викликаний до суду на допит у якості свідка в рамках розгляду справи екс-схиігумена Сєргія Романова.

    “Митрополит Казанський і Татарстанський Кіріл прибуде до суду у справі Романова. Його викликали на допит в рамках процесу у справі”, – розповіло агентству “URA.RU” власне джерело.

    Втім, не виключається можливість онлайн-допиту – митрополита можуть долучити до засідання за допомогою відеоконференції.

    Нагадаємо, позбавлений сану, відлучений від церкви та арештований екс-схиігумен Російської православної церкви Сєргій Романов мав конфлікт з митрополитом Кірілом (Наконечним), коли той очолював Єкатеринбурзьку митрополію.

    Романов звинуватив архієрея у тому, що пожертви благодійників Середньоуральського монастиря, духівником якого і був екс-схиігумен Сєргій, спрямовувались до предстоятеля РПЦ патріарха Кіріла (Гундяєва), але до свого адресата просто “не доходили”.

    Грошові кошти та інші подарунки, як стверджує Сєргій Романов, передавались до Московської патріархії через митрополита Кіріла (Наконечного), частина таких пожертв далі вказаної митрополії “не йшли”, а та частина, яка все ж доставлялась кінцевому адресату, дарувалась не від імені Романова.

    Коли бунтівний екс-схиігумен вже перебував під арештом, а митрополит Кіріл (Наконечний) переведений до Казані, прихильники Романова відправили його особисту труну до Татарстану “у дарунок” митрополитові Кірілу.

    Також нагадаємо, Ізмайлівський суд міста Москва розпочав 25 серпня 2021 року розгляд по суті кримінальної справи, порушеної проти колишнього священнослужителя РПЦ, екс-схиігумена Сєргія Романова.

    Колишньому клірику Моспатріархату пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених пунктами “в”, “ж” ч. 3 ст. 110.1, ч. 3 ст. 148, ч. 1 ст. 330 Кримінального кодексу РФ (схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство).

    Наприкінці вересня 2021 року до обвинувачень було додано ще один пункт – п. “в” ч.2 ст. 282 Кримінального кодексу РФ, а саме, розпалювання ворожнечі за допомогою інтернету.

    Найсвіжіше

    Популярне