П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх відвідає США: Програма візиту

    З 23 жовтня до 3 листопада 2021 року відбудеться візит Вселенського патріарха Варфоломія до США. Його Високопреосвященство архієпископ Американський Елпідофор вітатиме Його Всесвятість.

    Про це повідомляє Orthodox Observer.

    Візит, який спочатку був запланований на травень 2020 року, був відкладений через всесвітню пандемію. Це третій офіційний візит Вселенського патріарха Варфоломія до Сполучених Штатів.

    Крім патріарха Вафоломія до складу офіційної делегації увійдуть старійшина митрополит Халкідонський Еммануїл, митрополит Пройконіський Йосип, митрополит Неа Кріні і Каламарії Юстиній та інші високоповажні гості.

    Офіційний візит почнеться в Вашингтоні і включатиме зустрічі, обіди та офіційні вечері з президентом США Джо Байденом, спікером Палати представників Ненсі Пелосі, державним секретарем Ентоні Блінкеном, послом Греції в США Александрою Пападопулу і послом Туреччини в США Хасаном Муратом Мерканом.

    У Вашингтоні заплановані наступні заходи: Всеправославна патріарша хоростасія в Софійському соборі, потім інавгураційний вступ на посаду сенаторів з питань православ’я і еллінізму, обід з єрархами, обід-подяка від Ордена AHEPA, благословення постійної виставки православної культурної спадщини в Музеї Біблії і екуменічне приймання на Капітолійському пагорбі від Національної ради церков.

    27 жовтня офіційна делегація прибуде в міжнародний аеропорт Піттсбурга для офіційної зустрічі, а буде здійснено богослужіння в церкві Всіх Святих в Вайртоні.

    Пізніше в той же день візит продовжиться в міжнародному аеропорту в Саут-Бенді, штат Індонезія, де відбудеться офіційна зустріч.

    У четвер, 28 жовтня, в церкві Святого Андрія буде проведена привітальна доксологія, потім відбудеться зустріч з президентом Університету Нотр-Дам і концерт на честь Вселенського патріарха в Нотр-Дам. Увечері патріарх Варфоломій отримає почесний ступінь університету.

    У п’ятницю, 29 жовтня, офіційна делегація відправиться в Нью-Йорк, де Вселенський Патріарх Варфоломій виступить перед архієпархіального радою і Національною радою Ордена Святого Андрія. Увечері відбудеться церемонія вручення премії Ніколаса Дж. Бураса і вечеря для засновників Фонду Вселенського Патріарха Варфоломія, де нагорода буде вручена колишньому держсекретареві США Майку Помпео.

    На наступний день, в суботу, 30 жовтня, офіційна делегація зустрінеться з духовенством та пресвітерами архиєпархії та студентами богословської школи Святого Хреста в сімейному залі Чіотеса в архієпархіальному соборі Святої Трійці. Увечері делегація візьме участь в банкеті з нагоди вручення премії Патріарха Афінагора в області прав людини.

    У неділю, 31 жовтня, в архієпархіальному соборі Святої Трійці буде відслужена патріарша Божественна літургія за участі архієпископа Елпідофора і членів Священного Єпархіального Синоду архиєпархії, після чого патріарх Варфоломій проведе посвяту в архонти 2020/2021 років Ордена Святого Андрія.

    Пізніше ввечері Вселенський патріарх прийме на вечерю вірних духовних дітей і співвітчизників з Константинополя, Імвросу і Тенедосу в США.

    У понеділок, 1 листопада, Американський єврейський комітет вручить патріарху Варфоломію найвищу нагороду за міжрелігійні відносини. Потім Вселенський Патріарх звершить Агіасму і благословить співробітників архиєпархії в каплиці Святого Павла, після чого відбудеться обід, організований архієпископом Елпідофором для релігійних лідерів Нью-Йорка, і вечеря в Антіохійської архиєпархії, організована митрополитом Йосипом в честь патріарха Варфоломія.

    У вівторок, 2 листопада, патріарх Варфоломій головуватиме на церемонії відкриття дверей в грецькій православній церкві Святого Миколая і Національній святині.

    На завершення дня архієпископ Елпідофор влаштує вечерю на честь 30-ої річниці зведення на патріарший престол патріарха Варфоломія.

    Офіційний візит завершиться в середу, 3 листопада, сніданком і зустріччю зі Священним єпархіальним Синодом в штаб-квартирі Грецької православної архієпископії Америки і прощальними проводами в аеропорту Тетерборо в Нью-Джерсі.

    Найсвіжіше

    Популярне