Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Каунасі зазвучить молитва українською мовою

    Громада українців литовського міста Каунас анонсувала проведення богослужіння рідною мовою у костелі Георгія Мученика, що неподалік Каунаського замку. У повідомленні на сторінці спільноти у Фейсбук йдеться, що перше богослужіння українською мовою заплановане на 3 жовтня цього року.

    Громада українців Каунаса інформує, що літургія українською розпочнеться о 13 годині. Після богослужіння відбудеться кавування та спілкування у неформальній обстановці.

    На завершення дня, представники духовенства звершуватимуть сповіді, хрестини, освячення домівок та інші духовні потреби парафіян.

    Принагідно нагадаємо, костел Святого Мученика Георгія знаходиться в старій частині міста Каунас і є частиною древнього монастиря бернардинів. Перший готичний дерев’яний костел було збудовано на цьому місці в XV столітті.

    Релігійна споруда неодноразово була зруйнована внаслідок пожеж та воєн. У 1812 році у костелі розмістили склад борошна для армії Наполеона, а за Совєтського Союзу тут функціонувала медична школа.

    У ХХ столітті костел востаннє було відреставровано у 1936 році, після цього, культова споруда перебувала у занепаді, та в 2005 році будівля знову завоювала увагу суспільства. З 2009 року, коли костел знову передали монахам, у будівлі триває реставрація.

    Найсвіжіше

    Популярне