П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Створення структури РПЦ в Африці потопить залишки авторитету Моспатріархату, – релігійний експерт

    Якщо Російська Православна Церква наважиться створити паралельну церковну єрархію в Африці, напротивагу існуючій єрархії Александрійського патріархату, то це потопить залишки авторитету Московського патріархату.

    Про це пише релігійний експерт Олександр Єфременко.

    «РПЦ все ж офіційно оформила перший крок авантюри зі створення паралельної структури на канонічні території Олександрійського Патріархату. Його метою є підвищення ставок для того, щоб патріарх осудив Вселенського патріарха Варфоломія та скасував визнання автокефалії ПЦУ, завдяки чому РПЦ хоче отримати чергові бали у спробах перейняти першість у Православ’ї. Звичайно, це приправлено в РПЦ тезами про боротьбу “чистоту віри” та “єдиноканонічність”», – йдеться в дописі.

    За словами Єфременка, у РПЦ сподіваються, що підкуп священників Александрійського патріархату змусить патріарха Феодора відкликати своє визнання ПЦУ.

    «Упевнений, що утопічний і завідомо провальний план РПЦ завершиться пшиком. Надто далеко і надто затратною буде паралельна структура в Африці. Оформивши таку структуру на зрадниках далеко не зайдеш – і це в РПЦ розуміють. Максимум, що можуть у РПЦ – створювати інформаційними інструментами “враження розділення” і шантажувати Вселенське Православ’я. Але по факту паралельна структура на чужій канонічні території потопить залишки авторитету РПЦ на міжцерковному рівні», – підсумував релігійний експерт.

    Найсвіжіше

    Популярне