П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ освятив храм у с. Бабче на Івано-Франківщині

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 26 вересня освятив храм на честь Трьох святителів у с. Бабче на Івано-Франківщині, який громада Православної церкви України будувала впродовж тринадцяти років, та очолив Божественну літургію.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятелю Української Церкви співслужили митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, настоятель храму протоєрей Тарас Волочій, братія Хресто-Воздвиженського Манявського монастиря, місцеве та запрошене духовенство. Також молилися численна кількість вірян, голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук, начальник відділу культури і мистецтв управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Тетяна Лапка, голова Солотвинської територіальної громади Манолій Піцуряк.

    Після прочитання Євангелія митрополит Епіфаній виголосив проповідь. Згодом лунала всеукраїнська молитва за припинення коронавірусу.

    Митрополит Епіфаній наприкінці богослужіння привітав громаду із освяченням храму, який є місцем особистої молитви, молитви за Україну, за новітніх героїв, є місцем єднання задля благих справ, а також став ще й окрасою села. Предстоятель ПЦУ вручив іменний хрест настоятелю протоєрею Тарасу, а також відзначив меценатів грамотами.

    Керуючий Івано-Франківською єпархією владика Іоасаф висловив сердечну подяку предстоятелю за жертовне служіння, а голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук, звернулася зі словом від імені прикарпатців.

    “Ваше Блаженство, я щиро хочу подякувати від всіх прикарпатців за те, що в молитві Ви нас гуртуєте, Ви нас об’єднуєте; хочу подякувати, що саме Ваша Церква підтримує наших захисників на Сході України, адже завдяки ним ми можемо вільно будувати храми, вільно молитися, а наші діти ходять до школи і вчать українську мову; я хочу подякувати, що сьогодні саме Ваша Церква є тим соціальним партнером держави – допомагає всім тим, хто потребує допомоги і підтримки – нужденним та хворим, які звертаються до Вас по допомогу; я дякую за Вашу жертовну працю на благо і розвиток нашої української держави”, – сказала Світлана Онищук.

    Зазначається, що 27 вересня у день свята Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього, предстоятель Православної церкви України о 9:00 очолить Божественну літургію у Хресто-Воздвиженському храмі Манявського монастиря.

    Найсвіжіше

    Популярне