Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ не вірять, що парафії масово покидають Московський патріархат під час війни України з Росією

    У РПЦвУ навідріз відмовляються вірити у вільне волевиявлення парафіян та те, що їхні парафії законним чином масово покидають Московський патріархат під час війни України з Росією. Про це свідчать слова митрополита РПЦвУ Антонія (Паканича), сказані 20 вересня на зборах представників єпархіальних юридичних відділів РПЦвУ.

    Крім того, Паканич виступив проти закону, який має унормувати назву так званої «УПЦ МП», яка зараз приховує свою приналежність до керівного центру, що розташований в країні-агресорі Росії.

    За словами митрополита Моспатріархату, у тому що парафії організовують збори і голосують за приєднання до незалежної від Москви Церкви винні нові українські закони. Він визнав, що саме із такими парафіями працюватимуть «правозахисники РПЦвУ».

    Крім того, Паканич не згадав за те, що не тільки парафії покидать РПЦвУ, але і священнослужителі не бажають бути в Церкві, афілійованій із вбивцями українців. Особливо, коли є альтернатива.

    Нагадаємо, раніше у РПЦвУ виступили проти закону, який припинятиме діяльність церков, що загрожують суверенітету України. Зокрема єрарху РПЦвУ митрополиту в Борисполі Антонію (Паканичу) не сподобався новий проукраїнський законопроєкт проти пропаганди «русского міра» і він почав лякати плачевними наслідками для України в разі його ухвалення. «… не можна грати з духовною сферою. Це не політика, це набагато сильніше. І якщо вчинити всупереч цим внутрішнім, духовним силам, це відгукнеться дуже важко і боляче. На жаль, не тільки тим, хто ініціює такі законопроєкти. Це може боляче зіграти в житті всього народу», – говорив тоді Паканич. Очевидно, що в Росії і РПЦ такої ж думки, як митрополит Паканич. Там також обурені українським законопроєктом про закриття церков які загрожують суверенітету України.

    Нещодавно Глава МЗС РФ Сєргей Лавров, лобіюючи інтереси РПЦвУ і Росії, в черговий раз звинуватив США у тиску на інші Помісні Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне