Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл проголосував на виборах у монастирі, не порушуючи самоізоляцію

    17 вересня очільник Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) взяв участь у виборах до Державної Думи РФ. Для цього, російському першоєрарху навіть не довелось порушувати режим самоізоляції, якого він дотримується, не зважаючи на вакцинацію російським препаратом Спутнік V.

    Цього дня до московського Данілового монастиря, де розміщена резиденція очільника РПЦ, прибули секретар та глава відповідної дільничої комісії, які мали при собі урну для голосування та бюлетені.

    Моспатріарх передав їм заяву про голосування поза межами приміщень виборчих дільниць, після чого і здійснив власне волевиявлення, інформує офіційний сайт РПЦ.

    Нагадаємо, починаючи з жовтня минулого року патріарх Кіріл (Гундяєв) дотримується режиму суворої самоізоляції. Російський першоєрарх практично весь час перебуває у обителі на честь Алєксандра Нєвского, відомої як об’єкт “Скит”, що перебуває під охороною ФСО РФ.

    Моспатріарх практично не відвідує публічні богослужіння та не здійснює візити до єпархій, не зважаючи на той факт, що 2 березня 2021 року Московська патріархія повідомила про успішну вакцинацію першоєрарха.

    Найсвіжіше

    Популярне