Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Чорногорії: Патріарх Сербії має вибачитись перед чорногорцями

    Президент Чорногорії Міло Джуканович заявив, що предстоятель Серської Православної Церкви повинен вибачитись перед чорногорцями і перед Чорногорією, щоб виправити свою провину. Він також назвав «кривавим» новопоставленого митрополита Чорногорсько-Приморського Іоаннікія.

    «Дотепні жителі Цетиньє одразу сказали про Іоаннікія, що він, хоча і був другим зрадником в нашій історії з таким ім’ям, але був першим “доставленим” (гелікоптером, – ред.) митрополитом. А уряд (Чорногорії, – ред.) був лише у ролі сервісної компанії Glovo. Не тільки доставлений, але й кривавий митрополит. У цьому безчесному творі Порфірій, перша людина Церкви Сербії, також позначений тією печаткою, яку він ніколи не зможе вимити, поки не вибачиться перед Чорногорією та чорногорцями», – заявив Джуканович в інтерв’ю jutarnji.hr

    Він додав, що всі бачили рекламу із президентом Сербії Вучичем та речниці МЗС Росії Захарової

    «Чому вони це зробили? Завжди з тієї ж причини: за будь-яку ціну, включаючи війну, поставити Чорногорію під свій контроль. Сербія, тому що вважає, що настав час для нової спроби перекроїти кордони на Балканах, а Росія надішле повідомлення НАТО, ЄС та країнам регіону», – впевнений Міло Джуканович.

    «Вони вважали, що це закінчиться після виборів минулого року та встановлення їх уряду в нашій державі. Вони зазнали невдачі, попри величезні зусилля», – підкреслив президент Чорногорії.

    Джуканович також розкритикував бездіяльність прем’єр-міністра Крівокапіча: «На жаль, він навіть не виконує обов’язки прем’єр-міністра. Найточніше сказати, що він робить лише співслужіння, пахощі та запалення кадила зі священниками (Сербської Церкви, – ред.), коли вони дозволяють це».

    Нагадаємо, Джуканович заявляв, що буде «до останнього подиху працювати над створенням Православної церкви Чорногорії». Також президент Чорногорії назвав інтронізацію єрарха Серської Церкви в Чорногорському Центин’є насильницькою.

    Найсвіжіше

    Популярне