Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Мангеттені єрарх Вселенського патріархату вшанував жертв терактів 11 вересня

    11 вересня, у 20-ту річницю терактів у Нью-Йорку єрарх Вселенського патріархату архієпископ Америки Елпідофор на Мангеттені молитовно вшанував жертв терактів, а церква Святого Миколая була підсвічена синім кольором.

    «Сьогодні святий Миколай стоїть перед вами, щоб сказати світові, що світло завжди буде світити крізь темряву, і темрява ніколи її не подолає! Віра завжди перемагає сумніви. Надія завжди переможе розпач. І любов завжди переможе ненависть», – написав архієпископ Елпідофор 11 вересня в своєму Твіттері.

    На проповіді перед вірянами, які зібрались біля церкви св. Миколая, архієпископ наголосив, що «відродження цієї Церкви як святині для нації є не що інше, як чудо Боже».

    «Сильними молитвами святого Миколая ми прибули на цей вечір молитви та пам’яті, щоб послати у світ послання надії. Бо, друзі мої, день 11 вересня був нічим іншим, як Страстями та Розп’яттям нашої нації. А відбудова Святого Миколая — це наше Воскресіння. Як світанок, що сяє, після темної ночі душі. Ми освітлюємо цей Храм на їхню пам’ять і на їх честь. Ми висвітлюємо цю Церкву, тому що ми також покликані бути світлом для світу. І ми дозволили цій святині сяяти славою Воскресіння, тому що ми покликані бути містом, розташованим на пагорбі. І ось ми, у Парку Свободи, нашому маленькому акрополі, готуємося запалити невгасиме світло Воскреслого Христа в нашому американському Парфеноні», – сказав архієпископ Елпідофор.

    Нагадаємо, раніше у Нью-Йорку відбулась поминальна служба за жертвами теракту 11 вересня.

    Найсвіжіше

    Популярне