Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Нью-Йорку відбулась поминальна служба за жертвами теракту 11 вересня

    Поминальна служба за жертвами терористичної атаки 11 вересня 2001 року відправлена у другій половині дня 10 вересня (за місцевим часом) архієпископом Америки Елпідофором (Вселенський Патріархат) в грецькій православній церкві Святого Миколая, яка була зруйнована в результаті атаки.

    Храм був повністю зруйнований після обвалення південної вежі Всесвітнього торгового центру.

    Через 20 років вона знову буде відкрита, повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на orthodoxtimes.com

    Сьогодні, 11 вересня, церква разом з іншими будівлями в цьому районі підсвічена синім кольором, щоб вшанувати пам’ять жертв теракту.

    Незабаром після терактів влада Нью-Йорка пообіцяли відновити храм, але їх зусилля зіткнулися зі значними затримками, оскільки необхідно було вирішити безліч політичних питань, сказав Майкл Псаррос, віце-президент «Друзів Святого Миколая», некомерційної організації, яка була заснована з метою збору коштів на завершення будівництва храму.

    «Важливо знати, що це не тільки грецька православна церква, а й національна святиня», – сказав Майкл Псаррос.

    Грецька православна архиєпархія уповноважила «Друзів Святого Миколая» взяти на себе збір коштів, реконструкцію та завершення будівництва церкви.

    Нова будівля в три рази більша попередньої і має спеціальний центр, де віруючі інших релігій і догм зможуть помолитися і вшанувати пам’ять своїх близьких, які загинули в результаті терактів.

    11 вересня 2001 року терористи захопили два пасажирські літаки і направили їх в башти-близнюки Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, а інший літак – на Пентагон, будівлю Міноборони США.

    Четвертий викрадений літак розбився в штаті Пенсільванія, так і не потрапивши в ціль. Всі люди у чотирьох літаках загинули, включаючи нападників.

    В результаті терактів загинуло близько 3 000 людей і понад 6 000 отримали поранення.

    11 вересня, у день вшанування Усікновення глави Івана Хрестителя і теракту в США, залишається днем великої жалоби й посту для християн.

    ФОТО: AFP/EAST NEWS

    Найсвіжіше

    Популярне