Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Розгляд апеляції стосовно рязанської школи, на яку зазіхає РПЦ, відкладено до жовтня

    8 вересня у 20-му арбітражному апеляційному суді, що знаходиться в Тулі (РФ) відбулось перше слухання справи щодо приналежності Рязанської школи №6.

    Нагадаємо, наприкінці жовтня 2020 року рязанський митрополит Російської православної церкви Марк (Головков) заявив, що будівля школи №6 має належати церкві, оскільки колись в ній розташовувалась духовна семінарія.

    Після цього, рязанський депутат Держдуми Дєніс Сідоров та численна група місцевих мешканців виступили на захист навчального закладу, який являється єдиним у регіоні, де вивчають французьку мову.

    4 червня Арбітражний суд Рязанської області прийняв рішення про передачу будівлі школи №6 з поглибленим вивченням французької мови Російській православній церкві.

    У червні 2021 року у місті відбулась низка протестних акцій, однак РПЦ вперто не збирається поступатись у боротьбі за право власності на будівлю школи.

    Мерія міста оскаржила рішення суду, що було прийняте на користь РПЦ, а єпархії було запропоновано чотири альтернативні варіанти будівель. Та попри всі намагання міської влади, РПЦ рішуче не поступається і не враховує інтереси дітей.

    8 вересня цього року стало відомо, що суд прийняв рішення відкласти розгляд справи по суті на 11 жовтня 2021 року, пише “Комсомольская правда”. А поза тим, новий навчальний рік щойно розпочався, а доля навчального закладу, як і доля його учнів, лишається не визначеною.

    Найсвіжіше

    Популярне