П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ заборонила служити священнику, який закликав духовенство Моспатріархату оприлюднити статки

    У Росії священнику РПЦ Роману Стєпанову, який запропонував верхівці Моспатріархату оприлюднити декларації про свої доходи і майно, місцева єпархія Російської Церкви заборонила служити і позбавили його права носити рясу і хрест. Не пізніше грудня його справу має розглянути Церковний Суд РПЦ.

    Про це виданню «Підйом» повідомили в Чебоксарсько-Чуваській єпархії. Там запевняють, що рішення щодо священника ніяк не пов’язане з його закликом про оприлюднення доходів і було прийнято ще 2 вересня.

    «Це ніяк не пов’язано з його промовою. Священники не зобов’язані звітувати про доходи, це як комерційна таємниця на будь-якому підприємстві. Священник не може брехати. До того ж незрозуміло, кому це подавати», – заявили в єпархії Російської Церкви.

    Тепер у Московському патріархаті звинувачують отця Романа у тому, що він розлучився і приховав це, а також те, що жив разом з жінкою, яка завагітніла і у нього нібито є позашлюбна дочка.

    «Все це він приховав. Крім того, надходили скарги від прихожан, чому він служить. У нього були проблеми з наркотиками, жінками, він уже усвідомлював, що фактично знаходиться під забороною, ось і виступив. Але це не головне, а головне лихо – його спосіб життя, який несумісний зі священством», пояснюють в РПЦ.

    В єпархії вважають, що мета заяв священика – «збільшення числа передплатників в соцмережах для подальшої монетизації». Пропозиція отця Романа про декларації в митрополії обговорюватися не буде, повідомили в РПЦ.

    «Люди приходили і розповідали мені, що той чи інший священник живе розкішним життям, їздить на дорогому авто, має свою яхту і дорогий годинник. І я всіляко підбирав слова і забалакував цю ситуацію. Я не можу надалі дозволити собі це робити, тому що обрав для себе чесноту щирості», – раніше заявляв отець Роман Стєпанов.

    Найсвіжіше

    Популярне