П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: Ми повинні пам’ятати жертв Голодомору, щоб будувати справжнє майбутнє і знати свою історію

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 7 вересня взяв участь в урочистому відкритті оновленої експозиції Зали пам’яті Музею Голодомору, яка була модернізована в рамках першої черги реконструкції Меморіалу.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на пресслужбу ПЦУ.

    Предстоятель помісної Української православної Церкви зокрема зазначив, що відкриття оновленої Зали пам’яті першої черги Музею Голодомору – геноциду є важливим для увіковічення пам’яті тих, хто загинули під час страшного голоду 1932-33 років в Україні.

    «Ми повинні їх пам’ятати для того, щоби будувати справжнє майбутнє, щоби знати свою справжню, об’єктивну історію. Якщо ми будемо пам’ятати, то в майбутньому ніколи не допустимо подібних речей», – підсумував Його Блаженство.

    У заході також взяли участь міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, меценати й благодійники, які долучилися до створення музею та гості.

    Окрім того, на відкритті експозиції виступила жителька Великої Британії Алісон Маршал. Вона віднайшла на горищі та передала музею листи про Голодомор, надіслані її дідусю інженером Джері Берманом, який у 1932-1933 роках перебував у Станиці Луганській.

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне