Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У російських школах з’явились спецкласи для майбутніх карателів

    “Передовим” і “сучасним” нововведенням може похизуватись система освіти Російської Федерації. Цього року у декількох школах були запроваджені профільні класи з силовою спеціалізацією, де проходитимуть навчання майбутні співробітники Федеральної служби виконання покарань (ФСВП), поліції, Росгвардії та Федеральної служби безпеки.

    Зокрема в Геленджику відкрився поліцейський клас “3Б”. У місцевому управлінні поліції повідомили, що учні вже склали присягу юного поліцейського і дали клятву підтримувати правопорядок в навчальному закладі. Таким чином, навички придушення мирних демонстрацій та методи поліцейського свавілля діти будуть відпрацьовувати на своїх однолітках.

    Своєю чергою, в школі №67 Новосибірська було сформовано профільний “10Б” клас під опікою місцевого Головного управління ФСВП. Навчанням дітей будуть займатись фахівці кримінально-виправної системи, а також співробітники загону спецпризначення “Корсар”, який виконує функцію придушення заколотів серед ув’язнених.

    Аналогічні класи повідкривали Росгвардія, ОМОН та інші прислужники путінського режиму, які планують виховати нове покоління російських карателів у погонах. При цьому, як інформує “Znak”, більшість учнів у таких класах – це діти, чиї батьки проходять дійсну службу в Росгвардії чи інших органах придушення мирних протестів.

    А в Твері у Центрі освіти імені Алєксандра Атрощанка відкрився перший кадетський клас ФСБ РФ. Чи планується для даного класу проведення занять з правильного оформлення доносів, проведення допитів з використанням заборонених цивілізованим світом методів, а також роботи з використанням прикриття Російської православної церкви, наразі, не відомо.

    Великоімперський російський маразм не оминув навіть багатостраждальну землю окупованого Російською Федерацією Криму. У середній школі №5 міста Джанкой відкрились класи казачої спрямованості. Юних кримчан вже встигли ознайомити з тим, як правильно потрібно любити батьківщину, і яка саме держава є справжньою батьківщиною. До такої “педагогічної” роботи вже долучились казаки організації “Чєрноморскоє казачьє войско” та духовенство Російської православної церкви.

    Нагадаємо, у серпні 2021 року уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила про послідовну політика мілітаризації дітей на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України. Денісова наголошувала, що такі дії окупантів порушують права дітей, закріплені у Конвенції ООН про права дитини, а освіта дитини має бути спрямована на підготовку до свідомого життя у вільному суспільстві в дусі розуміння, миру, терпимості.

    Найсвіжіше

    Популярне