Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд повернув без розгляду позов російської вірянки, яка намагалась звинуватити “Макдональдс” в образі почуттів

    На початку серпня 2021 року “Духовний фронт” інформував про те, як православна громадянка Російської Федерації на ім’я Ксенія Овчіннікова подала до Замоскворецького районного суду Москви позовну заяву проти закладу швидкого харчування “Макдональдс”.

    За твердженням позивачки, компанія глибоко образила почуття віруючих у квітні 2019 року, коли один із закладів в Омську розмістив під час Великого посту рекламу, що пропонувала купити чізбургер чи нагетси за 39 російських рублів.

    Благочестива росіянка Ксенія спокусилась і придбала “заборонений” продукт чим допустила порушення посту. Вона наголошувала, що вбачає у діях закладу швидкого харчування порушення Федерального закону “Про захист прав споживачів” та статті 28 Конституції РФ, котра проголошує свободу совісті та віросповідання, і вимагала від суду стягнути з “Макдональдс” відшкодування моральних збитків у розмірі 1000 російських рублів.

    30 серпня цього року історія отримала своє продовження і, ймовірно, завершення.

    Як стало відомо, Замоскворецький суд Москви повернув Ксенії Овчінніковой позов, відмовивши у розгляді справи через відсутність доказів провини мережі ресторанів швидкого харчування.

    “Позивачем до позовної зави не додані: квитанція про купівлю продукту ТОВ “Макдональдс”, фотографія спірного рекламного банеру, а також документи, які підтверджують відправку копії позову з додатками відповідачеві”, – цитує “БК55” фрагмент судового рішення.

    Перед цим суд надав позивачці можливість наповнити позов необхідними матеріалами, але вона не змогла це зробити.

    Раніше в РПЦ порадили вірянці Ксенії у такій ситуації йти до сповіді а не до суду.

    Найсвіжіше

    Популярне